Monday, February 28, 2011

=((


sye teringin ingin ingin ingin ingin & sgt sgt sgt teringin nk mkn KERANG BAKAR!!!!!!!!.. sedapnyer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.. 

Tuesday, February 22, 2011

Sofea Jane

Sofea Jane

Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak biasa disentuh 
Namun hanya boley dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jugaku miliki....

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semuat pergi
Bagaimana mungkin utk kau mengerti

Kini telahku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Seandai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu utk mendekatiku
Dan aku tak biasa memaksa dirimu
Walau dalam tidur ku kan nantiku
Hingga akhir nanti....


Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semuat pergi
Bagaimana mungkin utk kau mengerti

Kini telahku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Seandai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu utk mendekatiku
Dan aku tak biasa memaksa dirimu
Walau dalam tidur ku kan nantiku
Hingga akhir nanti....

Seandai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu utk mendekatiku
Dan aku tak biasa memaksa dirimu
Walau dalam tidur ku kan nantiku
Hingga akhir nanti....


giler!.. aku bley tulis lirik ni dgn sndri.. ini bukan copy n paste taw.. aku tulis sndri!!.. aiynahh.. lagu ni mmg sedang bermain-main dlm kepala otak aku skrg ni!.. ary ni jek.. aku rse dh nk dekat 30 kali kot aku dgr lagu ni!.. lg2 part chorus.. 

Sunday, February 20, 2011

DIA♥♥

die yg selalu buat aku tersenyum! =)

tiada apa yg mampuku katakan selain senyuman yg terukir di wajahku!.. 
XOXO~

Saturday, February 19, 2011

Bayanganmu =(

seharian bertungkus lumus menyelesaikan hal2 FYP.. waaahh akhirnya dpt jugak ku baring di tilam yg xbrape empuk ku!.. nikmatnya xterkata.. "masa tuk tdo!", hati kecilku berbisik.. laluku pejamkan mata!.. penat memang penat!.. tp mengapa?.. mengapa?.. mengapa ble ku pejamkan sje mataku.. aku terlihat wajahnya.. ye mmg wajah nye.. sgt jelas!.. tidakk!.. aku tak mahu ia berlaku.. aku penat!.. aku nk tdola.. "ok2.. bukak mate.. 1..2..3 tutup blek"... aik?.. wajah die lagi!!!!!!.. ish!.. sudah2la tu.. cerita die dh lame aku buang dlm sg klang!.. knp wajah die tbe2 wujud dlm bayanganku!.. adakah die juga mengalami bende yg sama jugak?..

Friday, February 18, 2011

Tentang Hati


mencuba mencari inspirasi
seharian penat bekerja.. tbe2 de yg tidak kene.. hati ape lagi.. mula lah runsing.. lalu hati kecil pn berbisik.. npe lah aku x buat cmni.. kalo lah aku.... spttnye aku... ayat2 penyesalan yg xley nk tukar jdk apa2 pn.. hmmm.. pernahkah anda pnyai perasaan sebegini.. well2.. sye ada penyelesaiannya!.. hahaha.. cm iklan yun nam hair care jek.. hihihi.. kalo korg penah rse perasaan ni.. mudah jek.. Cer cube try test cara ini... tyme b4 tdo(dh siap2 baring taw!.. tggl nk pejam mata jek).. dlm hati korg niat.. aku maapkan diri aku.. aku redha dgn apa yg dh blaku hari ini.. hari ini adalah hari ini.. moge2 esk akan menjadi lbh baik.. lalu korg trus tdo!.. esknye tyme korg bgn tu.. cubela crik blek perasaan penyesalan tu.. pasty dh xde.. xcye cube la.. kalo xjdk makna nya korg ni mmg keras hati ssh nk maapkn org!.. hahaha.. 

kini hati terubat =)

Sunday, February 13, 2011

Hp Ori ngan AP

dear readers,

ok ary ni mamal nk cite sal PERBEZAAN HP ORIGINAL NGAN AP.. hah!.. sbnrnye mamal br jek bli hp(perlu ke aku bgtaw sume org?).. niat di hati nk bli ori set!.. yela kalo bli AP kang pape hal ssh plak nk kne g penang plak btolkn.. so ary ni seharian survey hp.. dgr kate kat perangin murah.. so mamal pn surveyla kat sne!.. yup hp kat sne mmg murah.. survey pny survey.. skali 1 kedai ni mmg MURAH GILER!.. beze kedai die ngan kedai lain is about rm100+ la.. giler x excited!.. katenye ori set.. hati mmg meragui.. yela ori tp die bley jual murah(yela aku ni buta ckit bab2 gadget!).. so akibat drpd itu.. mamal pn buatla research sal beza hp ori ngan ap(xgnekn!.. dh bli hp, br nk survey!.. hampeh jek aku ni!).. xpela.. at least, info ni bley dikongsikan kat korg yg br nk bli hp!.. info ni pn mamal copy paste dr blog org..

ok 1st, kite harusla tahu apa itu ap & apa itu ori(ek?.. xkn xtaw ori kn?)..

Original Set
::Jaminan 1 tahun untuk seluruhan telefon,cas bateri
::Kad jaminan ditulis ke alamat nokia Central ( nokia Model ) dan Motorola Centra (Motorola Model)
::Dikeluarkan oleh kilang milik jenama itu sendiri Nokia- ( kilang Nokia), Motorola (kilang Motorola)
::nokia authorized salah satunya ( Zitron ), Sony Ericsson authorized salah satunya (T-choice )

Ap Set
::Jaminan hanya 3-5 bulan, tidak termasuk monitor telefon
::kad Jaminan ditulis kealamat selain dan nokia dan motorola ( centraL )
::Dikeluarkan oleh pengilang yang mendapat lesen dari pengilang utama
::selamat digunakan kerana mendapat pengesahan sirim



PERBEZAAN HANDPHOE AP NGAN ORIGINAL



PERTAMA : dari segi pengeluaran ,kalau ORI dekat kotak dier tulis "MADE IN NOKIA" @ sewaktu dengannya.. if handphone AP, dier "MADE IN INDIA,CHINA,INDONESIA" atau senang cite..name2 negara laa..

KEDUA : handphone ORI ni warranty dari kilang, kalo AP ni dari kedai yg menjual nyee..dan warranty handphone ORI ni setahun untuk batery bahagian dalam dan scrin..Kalo AP plak dier 1 atau 3 bulan jee warranty ...kalau bahagian dalam warranty setahun (unless masok air @ kerosakan sendiri yang buat)

KETIGA : IMEI ..ape itu IMEI?
ok..Imei ni adalah barcode berdigit 15 yang ade dalam handphone anda dan kotak..if original,IMEI kotak dan handphone adalah SAMA!..kalau AP kompem tak same..so,cemane nak check IMEI?
type *#06# dan akan SERIAL NUMBER atau bahase lain dia adalah IMEI..so,korang check no tu..same tak dengan dekat kotak bahagian luar tu..kalau AP takkan same nyee..ORI jee same..
ade plak yg kate, tgk serial number IMEI tu.... if num yg ke-7 n ke-8


.:: kua 00 maknanye best quality from original manufacturer.. 
.:: kua01/10 maknanye good quality from finland..
.:: kua 03/30 maknenye original from china/korea..
.:: kua 08/80 maknanya not bad quality from german..
.:: kua 02/20 maknanya bad quality from emirates.. 
.:: kua 13 bad for health tatau dr mana..


KE EMPAT : selalu nyee..selalunyee laa..kalau ORI keypad dier takde tulisan bahasa asing..paham?kalau AP ade macam2..arab laa..jepon laa..china laa..depends pada negara yg buat..

KE LIMA : handphone AP ni sah just handphone je sah..kotak dan lain2 boleh diragui sumbernyaa..

KE ENAM : ok..ni paling penting..korang tekan *#0000# untuk tahu bile handphone korang dihasilkan..if korang beli tahun 2010,selalunya dikeluakan setahun sebelum..if tetibe korang tgk,apsal laa lame sangat dah handphone tu dibuat..tu makna nyaa, samaada handphone tu UNDERWATER(SELUDUP) @ recon

KE TUJUH : UNDERWATER NI SELUDUP, kadang2 HANDPHONE tu da rosak..dier repair,agak2 boleh idop..dier jual macam ORI @ AP..pastu mule laa handphone tu wat hal..
skrg ni da jarang ade handphone underwater..sebab dah ade complain dan kedai2 pon tak nak tanggung risiko sangat nak juat handphone macam ni..

KE LAPAN : recon plak.. selalunya dari oversea. .dier repair2 gak, pastu jual macam ORI @ AP.. selalunye kedai cakap.. ni HP recon.. korang leh trace berdasarkan charger, cop2 pada badan HP tu..if cop tu macam cop oversea contoh brand "THREE,TIM" leh agak laa kan?tapi tak selalu nye betol.. kene pandai laa.. ape ape pon hati2..


KE SEMBILAN : handphone ORI ni beza harga dengan AP dalam 200-300.. banyak tu.. contoh, if handphone tu AP, harge dalam RM450, so ori dalam RM750.. dekat sekali ganda.. tu sebab banyak kedai jual handphone AP skank.

KE SEPULUH : jgn lupe, NOKIA ORI dibuat oleh ZITRON, AVAXX dan lain lain laa..even charger dier pon ader stiker ZITRON @ AVAXX , bagi samsung ngan sony(kalo xsilap midland)  lupe laa name dier..tak silap, bagi samsung pengeluar sah dier FMG..

so adakah info ini membantu anda?.. alarh sbnrnye Ap ke Ori ke.. sme jek.. bg yg ske tukar2 hp cm mamal ni bli AP pn dh ok!.. sbb bkn nk pkai ngan kadar yg lame!(sye cpt bosan!).. lainla korg mmg plan nk turunkn hp korg tu ke anak cucu yela.. mestyla bli yg elok2 ye x?.. 

Friday, February 11, 2011

♥ U always


1...2....3..... Arrrggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....





kpd readers mintak maap!.. teremo+over excited plak mlm ni!.. hahahahaha... it is not da 1st tyme actually!.. well surprise always make me happy!.. (ske die buat surprise kat aku ek!).. ok saya rindu die!.. die lame xmeng-update FB die!.. hahahhaa..


♥♥ always!!
~XOXO~

Wednesday, February 9, 2011

Kunci


Pada suatu mlm, dlm perjalanan pulang di dalam kereta, dela 5 sekawan berbual2 kosong. Tbe2 1 gurl ni ckp :

Gurl : aku kalo kawen nnt.. hantaran aku xmntk bykla. aku xmntk beg GUCCI, COACH sume tu(nk ckp xmaterialistic la).. aku nk KUNCI jek.. kat dulang tu hanya de kunci jek.. beberapa kunci.. KUNCI KERETA, KUNCI RUMAH........


Boy : tp...... i hanya mampu bg u 1 kunci jek.. KUNCI HATI i.. u nk terima x?..

Gurl tu trus terkedu!.. xtaw nk ckp ape!..

.:: The End ::.

entry kali ini agak merepek!.. harap maklum.. tp jika ini berlaku pd anda apa yg bakal anda lakukan?..

Saturday, February 5, 2011

Makan Besar♥

Dear Readers!,

rindu kamu!.. ye kamu!.. hahaha.. Saya rindu blog saya.. akibat terlalu bz sbg seorg student!.. maka sye xdpt nk meng-up date blog ini.. jadik dikesempatan cuti tahun baru cina ini sye nk citelah sumething that money cant buy!..

Disbbkan CNY(chinese new year!) org cina dok sibuk blek kmpg nk raya!.. kami pn ape kurangnye.. sibok jugak nk blek kmpg!..smgat 1 msia mmg cmni!.. hahaha.. tp kepulangan kami ke kmpg kali ini sgtla bermakna.. xsangka ramai plak yg nk blek.. Farinna n da geng pn ade jugak!.. ini yg menambah keriangan di hari raya!.. seyesly lame kot xgather ramai2 cmni.. raye pn x cmni.. 

ble 3 dara berkumpul!.. mulelah pok pek pok pek.. xabes2!.. dr ptg sampai ke pgi!.. xsedor diri!.. ble esk tu bgn lmbt brlah malu nk trun!.. yanadey!.. ape pny anak darela ni.. hahaha.. miss dat moment k!.. & da besh part adalah aktiviti masak memasak!.. its lyke sume org trun pdang tuk tolong masak!.. pergghhh.. mcm kenduri kot!.. 



ini kalo bab bakor membakor bg kat die!.. 

& ini pula adek ksygan ayahku.. asst ayahla tu.. BFF!..

terliur ok!..

da dara's mengupas udang!.. aku supervise jek..

ini opah kami

si baju biru yg bdiri tu adalah CHEF!..
tadaa~inilah hasilnyer!

bagi menjleskn lg ahli keluarga yg tidak turut serta dgn kami hari ini.. menu kami  adalah 
1) udang masak lemak belimbing
2) ikan plotan masak lemak
3)ikan keli bakor (menu wajib di perak)
4)ikan keli goreng
5)ayam kampung bakor
6)tempe masak sambal goreng
7) sawi goreng
8) daun mengkudu rebus
9)daging masak xtawla..
sesi mengenang kembali!(walaupun xcukup forum!)




sme x gmbr2 diatas ngan yg ini?.. 
ini pn mengenang kmbali!.. 
sme x?.. =)
xsah ke kuale kalo x menyendol dan melaksa!..