Wednesday, January 19, 2011

Utk yg Masih Single♥

Mamal terbce artikel ini dr fb kwn mamal.. sje nk share ngan kwn2 single Mamal!.. well kami kn de single club!.. jom bce :  

Resah.Gelisah.Seraut wajah termenung jauh."Orang lain semua dah kahwin,tinggal aku sorang saja".Sekeping hati bermonolog.Monolog itu disusuli tujahan prasangka."Aku x cantik ke?" "Aku kurang bergaya ke?" "Ataupun pasal gaji aku tak seberapa?" "Aku tak pandai meng'ayat' agaknya".

Mungkin begitulah kerisauan yang memberat di minda muda mudi yang belum berpunya.Rasa rendah diru,stress dan gejolak rasa ingin memiliki membuatkan mereka berusaha memenangi hati dan memiliki seseorang tanpa mengenal batas halal dan haram.Yang penting,dapat.

Pilu hati ini melihat remaja yang merana kerana cinta.Pilu kerana walaupun mereka sudah merasai peritnya penangan cinta dusta,mereka masih tak mampu mengarah diri mencari cinta hakiki.Tidak serik-serik lagi.Diri diperhamba menagih cinta sementara hingga berkonflik dengan Pencipta cinta.Semua batasan-Nya diredah segala.Tak kenal dosa pahala.

Oh,remaja!

Cinta sebelum kahwin itu hanya menjerumus ke lembah dosa dan zina.Jika mampu bertahan ke jinjang pelamin sekalipun,percayalah bahawa rumah tangga itu takkan berkat.Apa tidaknya,asasnya dibina daripada dosa dan maksiat.

Mana mungkin dapat menegakkan tiang taqwa yang utuh kecuali dinaik taraf dengan taubat.Rumah tangga akan menjadi tawar dan hambar.Semuanya dah dirasa dan terbiasa,nak rasa nikmatnya apa lagi?Anak-anak menjadi mangsa.Terimalah ia sebagai hukuman di dunia.Amat pedih.Namun,terlalu sedikit berbanding pedihnya hukuman abadi di negeri sana.

Kuhembus nasihat ini kepadamu hai remaja tanda sayangku tak terhingga.Bagi para gadis yang belum berpunya,andalah pilihan-pilihan Allah untuk masih mekar terpelihara sehingga tiba pula giliran anda mendapat seruan,yakinlah.

Jangan risau jika masih belum berpunya kerana mungkin Allah ingin bagi ketenangan dulu buat anda untuk terus melangkah menggapai cita-cita.Usah peningkan kepala.Dia menguji anda sedikit masa lagi.

Begitu juga buat pemuda yang belum berpunya," first thing first".Utamakan yang lebih penting daripada apa yang penting.Kenali prioriti anda sekarang.Jika memang dah sampai saat nak memiliki,tabahlah dan teruskan berusaha.Ingat,pastikan waktu nak berusaha tu anda memang dah betul-betul mampu dan bersedia.

Memiliki seorang isteri solehah ibarat memiliki dunia dan seisinya.Sudah tentu jalan untuk mendapatkan sesuatu yang istimewa amat berliku dan banyak cabaran.Jangan putus asa.Rasa mulialah dengan usaha yang dicurahkan walaupun pinangan pernah ditolak.Usah rasa malu dan terhina kerana Allah menilai setiap usaha selagi berjalan di landasan-Nya.Teruskan berusaha!

Ingat,usaha yang Allah  redha sahaja.Bagaimana?Dengan sms siang malam?Atau bergayut di telefon memanjang?Atau ajak keluar,belanja makan?Begitukah?

Berusahalah menyediakan diri dan pikatlah ibu bapanya terlebih dahulu,itu tips memikat wanita solehah dan beriman.Seabik-baiknya gunakan orang perantaraan untuk lebih menjaga warak dan iman.

Seringkali,seseorang mencari kekasih ibarat dia mendaki gunung yang tinggi.Pepohon berduri sanggup diredah,curam dan jurang sabar ditempuh.Namun,apabila dia memilikinya,didapati insan yang dikejar itu dedaunan kering cuma.Begitulah perumpamaan sia-sianya usaha yang tak disalur dengan suluhan petunjuk al-Quran dan Sunnah.

Beringatlah,urusan jodoh tak ke mana.Sudah sedia tercatat seungkap nama di Loh Mahfuz untuk kita.Ianya urusan yang pasti.Apa yang tak pasti,sama ada kita mendapatkannya cara mulia atau sebaliknya.Wallahu'alam.

Sunday, January 16, 2011

25 random things about Mamallicious

Dear syg!!


mood skrg adalah penat tp xreti2 nk tdo!.. waaa~ gitu!.. mamal br jek blek keje!.. penat wey!.. manede org yg keje xpenat kn?.. tp nth giler ape.. xmo tdo2 agy.. dok gatai on9!.. dh2 xmo merepek lg.. just sye mahu melaksanakan tugasan yg telah diTAG oleh kwn saya!.. 1st sila bce arahan ye!.. kang slh bg arahan pula!..(ditujukan kpd Wiwin!)


"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated.


oleh yg demikian, dgn mood penat ini saya akan menulis 25 random things about myself!


1) Mamal suke, gemar, minat, giler PINK.. if Mamal kate bende tu cantek 99% bende tu kaler pink!


2) Mamal ske SHOPPING!


3) Mamal sentiasa ceria & happy go lucky!


4) Mamal xley dok diam!.. 


5) kalo borink dok rumah Mamal akan ke mana2 shopping mall sorg2-window shopping!.. Mamal akan masuk setiap kedai.. tp xbli pape pn!..


6) Mamal seorang peminat setia ZAHID!.. tp skrg Mamal dh jatuh cinta ngan Iqram Dinzly! :p


7) Mamal akan mudah tertarik ngan lelaki jambu!.. & now im looking for abg AFRO dlm mimpiku!.. hahahahaha..


8) Mamal ske polka dots


9) kebanyakan(85%) bju yang Mamal ada bwarna PINK & HITAM


10) ble nk tdo Mamal kne bau hujung Patrick Mamal.. sbb die de bau yg menenangkan jiwa!.. ;)


11) Ayah Mamal mempunyai citarasa yang sama.. sbb tu Mamal lebh percaya ayah yg blikan bju tuk Mamal berbanding ibu!


12)  Mamal bley mkn mknan panas tp bley thn pedas!


13) Gmbar Zahid de kat bilik, purse & hp mamal!.. auuuwww!~


14) Mamal sbnrnye pandai bwk moto.. hihihii..


15) Mamal lebh gemar membeli beg berbanding kasut!


16) Mamal pengurus Wang yang baik!


17) Sgt berminat dlm perniagaan PERKAHWINAN!.. nk jdk wedding planner!!


18) beranggan nk bukak butik cfe!!..


19) Mamal sgt,sgt,sgt,sgt mudah menangis!.. tensen nanges!, sedeyh nanges, gembira nanges, tgk org nanges pn Mamal akan nanges!


20) Mamal takot darah!!.. 


21) ske kumpul pyjamas jugak!.. & skrg tgh pkai pyjamas kaler putih then corak2 teddy bear!


22) Menunggu bley buat Mamal mudah naik angin!


23) suke memasak tp malas nk kemas!.. expert dlm memasak SARDIN


24) xske mengemas.. tp bende yg slalu dibuat adalah mengemas!!


25) Mamal ske iron bju!!!..


saye nk taq :
1) Ana
2) Amanina Nazari
3) Niniski aka ANIS!
4) Winarti
5) Aja Shar
6) Raqib Sofian
7) Khairol Azhar
8) Amiza Musman
9) Amin ds Alami
10) Biha
11) Zool
12) Mizi
13) Kak Yana
14) Pika Sulaiman
15) Izzah
16) Syazwani aka Miszbutterfly 
17) Puteri
18) Suraya Sahak
19) Dayah Nordin
20) Apis Meah
21) Aishah
22) Cik Jannah
23) Ezayu Amran
24)Ayu Aziz
25) Tia


aiiyynah!.. pikir 25 org yg mahu ditag lg ssh dr pikir 25 random things about me!.. yanadey!..

Saturday, January 15, 2011

Pose lyke a SUPERSTAR!

dear readers,

Life is full of surprise.. kte xpena tahu apa yg bakal terjadi next!.. dlm hidup mamal sering diselubungi ngan UNplan plan!.. cm apa yg telah blaku smlm.. smlm adalah 1 ary yg sgt panas di penang!.. mamal ngan tbe2 terasa cm nk mkn cendol.. so kami(3serangkai+ila+win) pn p la jlan2 crik mkn.. tujuan utama nk mkn cendol+jagung bakar+sate ikan.. mkn cendol die Bayan Mutiara then ke QB tuk mancri jagung bakar n sate ikan!.. dlm mencari parking.. tbe2 tidak disangka2 terjumpe plak ngan EHEM2 nina(erkkk?.. perlu ke aku bgtaw kat cni?..).. pastu pas dh melantak jagung bakar(sate ikan xde!!).. kami pn pulanglah ke saujana.. sampai2 je di saujana.. tbe2 mamal pn ckpla yg pali n ayu dh tgk cite khurafat.. xsangka plak dorg sume mmg nk tgk cite tu.. so UNplan plan pn berlaku.. blek2 trus tgk tket wyg.. then siap2 tuk tgk khurafat!.. yanadey!.. td dh sampai qb xmo ckp!.. tbe2 plak.. mamal yg gatai nie pn ckp.. Pakai cantek2.. nnt kte tgkp gmbr kat QB(tulisan queensbay).. kami mmg dh lame teringin nk bergambr disana.. && nina pn ckp.. hah!.. sruh myza bwk camera mahal die!!.. owh yeay!!.. masing2 pn berdan2 lah cantek2.. hah!.. igt Fatin Liyana jek ley jadk model!.. hahahahhaa..

diblik menanti bdk berdua tu siap!..
Karmilah dh siap!.. winarti jugak xsiap2 agy

kire duit dlu!..


singgah mcd.. sbb masing2 dh lapa walaupun ptg td dh melantak!

start posing!posing!posing!&posing!!!!



cite khurafat tu seyes takot kebabom ok!.. lg2 bg org yg penakut cm mamal nie!.. meremang bulu roma!.. nk terjatuh jantung!.. pas kuar je wyg!.. masing ketakutan sbb dh xde org kat qb!.. midnyte kn.. tp ble sampai je kat tulisn QB tu.. masing2 cm lupe sal khurafat!.. posing xigt dunia!.. kami trus jdk tumpuan ramai!.. well we're so popular last nyte!.. then ble masok jek kete.. br nk igt blek sal khurafat tu.. hampeh!.. pastu sambung posing2 kat open gim saujana!..


i believe i can fly


ferari merah yg byk berjasa kepada ku!
utk melihat lebih byk gambr kami sila klik cni

Wednesday, January 12, 2011

Mamal i know u can do it!!~

sye dh tahun akhir!!.. sye sedeyh!.. sye takot~.. td masok2 jeblik nina tbe2 nina ckp :
  
Nina : eh kte dh bley start crik keje kn?..
Myza : eh yeke?.. abes tukne nk pkai result ape?
Nina : yg kte pny CGPA skrgla..
Mamal : alarh!!!!!!!.. sye xske!.. sye xske!.. result sye truk!!..
pastu bla.. bla... bla... terus masing nk check result di campus online sambil kire2 blek..

hmmm.. ble ckp sal result.. waaaaaaaa!!. Mamal sgt takot!!!!!!!!... ok Mamal kalo nk mnyesal skrg xbguna lagi!.. mngkin ada hikmah disebalik sume ini!.. (aish!.. tbe2 rse nk nanges)..

result sem lepas sgt mngecewakan aku!!.. yg plg aku kecewa tebabok result grafik!!!!!.. ahhh!!.. dunia tidak adil!.. hurmmm.. bkn2.. dunia sbnrnye adil!.. manusia yg buat dunia jdk xadil!.. walaupun result dh kuar hampir 2 bln.. tp aku still tdak bpuas aty dgn result grafik aku!.. rse cm nak check jek!.. boley x?.. boley x?.. aku buat sume apa yg die(lect) nk ok!.. kalo die sruh redo!.. aku redo.. siap jumpe die dlu.. kalo die kate ok br aku p print.. kalo xok.. aku g buat agy!.. & aku rse assgnmnt aku yg direject 1 je.. yg da 2nd one die kate ok jek.. yg 3rd lak die siap kate i lyke ur design!.. abes tu ape kurangnye lagi ngan keje aku?.. ape yg xcukup agy?.. kalo korg bce nie mesty antara korg akan kate eleyh mamal nie bajet seyh!.. igt bgus sgt ke.. xkisahlah.. aku xrsela yg aku bgus sgt sampai aku layak tuk dpt A+++.. tp xdela markah seteruk itu.. markah tu seolah2 aku xpena redo keje yg die sruh redo.. xanta assgnmnt!.. xdtg tyme presentation!.. buat pn ala kadar je.. xdtg kelas!.. kalo aku cmtu mungkinla aku bley consider!!.. 

org kate dh lepas itu biar lepas!.. namun begitu aku masih xley mlepaskn nyer!!!!... waaaaaaa =(... kecewa nk maty!!.. so mahu atau tidak aku harus sunnat wajib mendapt pointer yag paling tinggi dlm sejarah masscom bagi memudahkan aku memohon pkerjaan didalam bidang yg ingin diceburi!.. dh xde main2 lgi!!..biarla xcukup tdo!!.. biarla xcukup duit nk mkn.. biarla xde mase nk lepak2.. biarla xde mase nk borak2 kosong!. biarla aku ssh skrg!!!!!!!!!!... aku xmo kecewakn ibu lagi!!.. igtkan pas matrik aku dpt buat ibu trus tersenyum!.. aku nk jdk cm abg aku!!.. ye sye nk jdk cm DIE!!

sorryla kpd kwn2 se-BOOM Production.. sbb kadang2 sye cm bossy ckit!.. sye mara korg lmbt!.. asyik dok nk buat meeting!.. asyik2 sebok nk buat proposal!.. pastu cerewet lak tu!.. sye cume mahukn yg terbaik dr kte sume!!.. ♥♥

sye nk jdk bdk nerd cm kat matrik dlu(nerdkah aku dulu?)

Monday, January 10, 2011

tentang dia~

td tgh dok borink2.. aku pn godek2la folder2 dlm xternal aku.. kalo borink aku mmg ske godek2 external aku.. tbe2 aku terjumpe gmbar ni..


tbe2 nk gelak sndri.. lupe lak nk letak cite nie dlm entry Gelak Tawa Bandung.. huhuhu.. cm nie cite nyer.. seperti yg anda sume sedia maklum.. aku ngan anis(my sis) yg sering digembar gemburkn konon2nya kembar nie.. ketika di airport borink2 tgg nk boarding.. kami pn snap2la pic SS(syok sndri).. then snap pny snap.. skali hasilnyer dptla pic spt diatas.. kami pn review la pic ni.. then tbe2 kami ckp serentak.. tp bende yg berbeza..aku ckp : yes akak penuh!.. anis lak ckp : alarh.. asal anis half je!.. then tbe2.. kami ckp serentak lagi.. eh salah lah!!!.. alahai!.. cmne nie?.. kami pn confius ngan diri kami?.. cmne2?.. so xley nk slhkanla kalo org confius antara kami..

ermmm dh alang2 ckp sal anis nie.. rse cm nk cite sal die plak!.. anis xyah nk poyo sgtla ye.. sile buat juga entry ttg akak ok!.. kalo tdk sila tdo luar!.. hahahaha.. ok2.. Anis nie adalah satu2nya adek pompuan aku!.. secr jujurnya aku ckp, die nie mmg over GEDIK ok!.. hahahaha.. die seriusly pemalas!.. eh tpu2!.. die mls kalo kne membasuh je!.. tp kalo sruh die kemas mengemas die ok je!.. walaupun die ske sgt2 menyepahkan rumah+bilik!.. kadang aku rse cm nk hempuk2 jek die.. anis nie telinga die ya allah aku xtawla telinga ape.. sbb ibu slalu bebel kat die.. sbb die ske sepah2kan brg, sidai bju ala kadar, xsimpan bju.. & kadang2 aku rse bingit giler & rse cm nk ckp ibu pls stop!(padahal ibu x bebel kat aku pn).. tp anis nie die bley buat deeekk je!..  yanadey btol la!..

anis nie slalu ckp aku gemok!.. tp aku musykil gak.. sbb gemok2 aku ni.. tp kami sme saiz bju.. bju mu bju ku jua.. bju aku bju akulah!!.. ngee!.. cmne tu?.. sbnrnye die ckp gemok tu kat aku ke kat die sndiri?.. anis ni juga de 1 perangai yg aku n ibu aku kadang rse cmk hempok je die.. perangai die.. kalo tyme shopping if die dh dpt brg2 die.. mulelah mulut die tu muncung sedepa!.. aku ngan ibu nk shopping pn xsenang!.. then ble dh blek brlah nk ckp alarh ibu blikan akak je.. hellow excuse me!.. dh awak tu p buat muke cmtu buatpe!.. manala kteorg taw anis nk ape!.. next tyme kalo shopping sila buat muke excited & teruja cm akak!.. brlah xmenyesal!.

ok sudah2lah ckp sal buruk sal anis.. mesty die dh mnyumpah aku dh!.. anis lek ek!.. anis nie aku bley ckpla die seorg yg creative especially dlm berfesyen.. bkn takat creative jek.. tp brani jugak!.. ikut ske diela nk pkai lagu mano pn!.. asal die rse die cantek!.. igt lagy tyme anis bli 1st heel die.. tyme tu wan ckp kat die wey anis ko nk g mane?.. berjoget!.. hahahahhaa.. seyesly heel tu cm org nk g clubbing k.. lantak ko la anis!.. bdk nie jugak unexpected.. mane xnye.. tyme pmr dlu.. tyme trial.. mak ai.. dhla xde A siap de fail agy!.. skali tyme PMR 8A.. perrrgghhh!!.. tyme tu aku ngan abg aku cm HAH?.. 8A??.. terkejut badak ok!.. 

hah 1agy sal anis nie.. die ni ya allah.. mulut die pok pek pok pek!.. pening pale aku!.. kadang2 mls aku nk layan.. mane xnye.. tyme2 aku xde mood tula die dok nk tny aku cm2 soalan!.. & aku ni kn kakak yg baik.. so bile aku xde mood & soalan btubi2 ditnykn kat aku.. aku pn ape agy.. buat deeekkk jela.. pastu die phm2 sndrila.. 

hah2.. lupe pulak.. walaupun anis nie tersgtla jarang masuk dapur(xcm akak die rajin memasak!).. tp die sgt terer msk nsi greng ye!.. ble ibu xde, ape agy aku ngan abg pn.. anis p greng nsi!.. ngee!.. xtpu.. nsi geng die mmg sodap!.. walaupun kdang2 die lupe nk letak garam dlm nsi greng die.. tp de jugakla rse dr nsi greng aku!.. hihihi..

& anis nie jugak sgt2 penyanyang pd KUCING!.. ye die sgt ske kucing!.. kalo aku marah kucing aku anis... die mesty marah aku blek!..  eh anis bkn sje penyayng kat kucing la.. kat akak die pn die pnyayang gak la.. kn3?.. eley3!.. hihii.. igt agy tyme aku demam.. aku slalu demam!.. & ble aku demam mmg tahap truk tebabomla.. tyme ary jumaat abg n arif xde kat umah.. ibu n ayah pastyla keje kn.. tyme tu aku g toilet(dlm keadaan demm truk).. then tbe2 aku rse sgt2 pening n xdpt nk stabilkn bdan lantas aku terpengsan & terjatuh tbabom!.. & aku terdgr suara anis mjerit.. AKAK!!!!!!!!!.... lantas mcuba tuk mnyelamatkan keadaan.. eh anis cube ke?.. drama sgt!!.. hahaha.. seyes kalo igt blek nk gelak pn de gakla.. ngee!..


ye mmg kami sering bergaduh!.. bertumbuk tampar.. bercakaran.. tp kami ttp SISTA!!.. air dicncng xkn putus!.. 

& inilah bukti keakraban kami! :


ternyata aku lg comey dr anis!.. ;p



Sunday, January 9, 2011

Saya 21 tahun la!

Hye Sayangs!!!..

ngee!.. sejak2 blek usm nie rse cm ssh sgt nk update blog!.. Hari nie rse cm nk update tp xtaw nk tulis pe.. tbe2 terigt kisah smlm!.. just nk share ngan korg sume!.. semlm afta kami(ayu, nina, Pali) blek keje.. OTW to USM :

Mamal : eh asal jem lak nie?..
Nina : eh Road block la!!..
Mamal : huh road block!.. eh tali pinggang!.. relax2 k..
Pali : wey kat blakang ni pn kne pkai gak ke?..
Mamal : xyah!..
Nina : Mamal U bwk lesen x?
Mamal : bwk2..

kereta yg depan2 kami ni sume polis tu usha manje je.. tp blek giliran merahku!.. tbe2 :

Polis : dek mntk lesen n ic.. pegi tepi ek dek!..
Kami : ish polis nie sje je kn!.. 
Polis : lesen n ic dek.. 
Mamal : (act cool dpn polis) nah..
Polis : ic yang lain2 skali ye..
Mamal : huh?.. ic sume?..
sementara tgg bdk2 nie kuarkan ic.. polis nie beria gile check merah depan blakang kiri kanan!.. cmla merah bersalah!..
Polis :  ni dr mane ni?..
Pali : keje.. ( padahal br pas karok!)
Polis : keje mane?.
Mamal : Vistana
Polis : korg nie merantau ke?
Mamal : huh?.. xla kami student USM la..
Polis : laaaaa.. student USM ke?... ha ok2.. hati2 ye..
Kami : ok terima kasih!..
trus bla sambil menyumpah2 polis tue!..


persoalannya disini :
mengapakah polis itu HANYA menahan kereta kami?
a) sbb muke innocent kami mencurigakan.
b) sbb ada kerete Gen-2 merah dilaporkan hilang.
c) sbb fizikal kami cm bdk skola menengah(xde lesen).
d) sbb kami sume wanita so die sje nk takut2kan kami..


-the end-

Saturday, January 1, 2011

Happy New Year!!

wey!!!!.. lame bangat x meng-blogging!!.. semenjak blek usm nie xde bende yg menarik blaku.. eh xjugak!.. cm xde mood nk menaip.. (erkkk yeke?..).. k2.. so sekian lame x meng-blogging nie.. kali nk nk tulis pjg2 cm raqib sofian pny blogla... hihihihi.. owh mungkin blom terlambat nk wish HAPPY NEW YEAR my dearest fwen!.. sorryla xreply msg2 korg sbb sye bz!!.. ngee!..

kwn2ku sekalian korg celeb8 new year katne?.. kalo kat KL mesty dataran merdeka xpn KLCC.. kn2?.. kalo penang plak dgr kate kat Esplanade.. or kat depan TV??.. waaa.. seronoknyer!.. New year Celebration mamal?.. ok tahun nie sgt2 unik!.. (yeye je!).. sbb mamal celeb8 new kat HOTEL ok.. HOTEL ye!.. hahahha.. celeb8 dgn adek2 yg ske curi tulang!!!.. nk terpatah riuk tulang2 aku!.. penat wey!!!...

hahahaha.. mesty korg tertny2kn.. apelah yg mamal merepek ni kn?.. actually di tahun baru ini sye bkerja.. ye dr sem lepas sye berniat nk keje(walaupun ibu xmgalakkn!).. so dh final year nie xde byk kelas.. bleyla keje.. bajet keje sbb nk kumpl duit g australia.. tp pengalaman 1st day keje dh cm xmo keje utk selamanya boley?.. super duper extravaganza PENAT!!.. 

wey!.. ini bkn kali ptama mamal bkerja.. dlu tyme keje sushi.. lglah pinggn mangkuk die kaca xla sepenat ini.. tyme keje parkson keje sampai 12jam.. xdela sepenat ini!!!.. tyme practikal shooting sampai 21jam xdela penat sampai nk terpatah kaki!!.. tp smlm.. kenangan yg xley dilupekan!.. penat tebabon!.. kaki saket!!..

Gaji die cm berbaloi.. tp ble ramai yg curi tulang!!.. && kte jdk mangse keje org yg curi tulang.. perggghhh.. xberbaloi ok!.. hmmm.. adakah ini my 1st n my last?.. hurmmm??.. xpe2 mamal kentalkan diri.. u can do it!..

eh asyik2 cite yg xbesh je.. lupe plak nk cite yg besh.. hahahhaa.. sbg org br.. konon2 cm respectla pekerja2 lame.. so kami ni pggl lah dorg akak!.. sume org kami pggl akak.. then dorg boley plak tny.. ni sekolah lagi ke?.. kami trus tgelak!.. rupenye2 kami yg paling tua dalam kalangan mereka2 ini!.. percaya x?.. percya x?..

okla.. dh bley lwn x pjgnye dgn blog raqib sofian?.. kang tulis bjela2 kang dek non(my sis) kate blog ni borink plak!..