Wednesday, November 30, 2011

Ada apa dgn nombor?

masa terus berlalu pergi tanpa kita sedari usia trus meninggalkan kita.. 22 besar pada angka tp tidak pd perangai aku.. aku tetap aku!.. mamal si periang yg tidak pernah peduli nombor pd usia.. bile soklan cepumas ditnykn "bile nk de bf?".. ah mmg benci nk jwb!.. ade ape dgn cinta.. relaxla aku br jek 22!.. so wut!.. 24 nnt aku crikla BF!.. 

gambr xde motif!
hmmm.. cm xdisangka teman rapat aku telah mendirikan rumah tangga bru2 ni.. perghhh.. haty kecilku berbisik.. nk de BF pn aku xpena pikir ni kn pulak nk kawen.. dasyat gak ko ye suraya!!.. FYI, aku mmg xpena sangka ko akan kawen semude usia kite wey!.. giler.. ko nnt mesty dh x cm dlu kn..

inilah suraya yg dikatakan tu..
suraya yg aku kenal suraya x MATANG lgsg!.. suraya adalah guru aku dlm membuat perancangan2 lanun!.. ko lah yang sbnrnye yg menjebak kn aku dlm kancah lanun ni!.. hahaha.. otak ko mmg giler!.. & ko pn ske buat keje giler kn.. de je idea2 giler yg ko nk buat.. suare ko plak xley nk pelan kn.. kuat bebenor sampai kne sound ngan umi!!.. oh lupe plak.. adekah selera makan ko masih same seperti dlu?.. hahaha






agak2 pas ko dh kawen ko akan cm dlu lg ke?.. gmbr kawen ko nmpk len sgt!.. ko nmpk SGT MATANG!.. agak2 pas kawen ni ko nk x main tepung ngan aku lg?.. main masak2 kek biru ngan aku agy?.. argghhh.. rindunyer aku pd ko!!.. ♥♥




Wednesday, October 26, 2011

Realiti Ngeri


Di pagi yang sunyi.. aku dikejutkan dgn suara itu.. bunyi ape tu?.. hati kecilku berbisik.. selama 22 tahun aku hidup didunia ni.. xpena aku dgr suara itu.. mungkinkah aku sedang bermimpi?.. lantas aku menampar2 pipi ku.. ini realiti!!.. aku tidak bermimpi.. & semakin lame semakin kuat suara itu dan semakin jelas aku dgri.. jantung aku semakin berdegup kencang.. apa yg harus aku lakukan?.. haruskah aku trus sambung dibuai mimpi indah? atau terus melayan realiti ngeri?.......

Saturday, October 1, 2011

Telur & Tepung!

waaa.. hari ni de 2 perkara yg berlaku dlm ceritara hidupku yg ingin aku kongsikan bersama anda sume!.. but right now nk cite ttg apa yg br sje berlaku.. sbb mood masih bau telur ni!.. hehe.. 

cerita bermula bile Kak Ezzah nk antakn my Belt yg tertggl kat penang.. Kak Ezzah sgt semngat nk dtg umahku yg di dlm utan ni.. dh ckp da kat die nk crik rumah aku ni mmg ssh.. tp die nk juga pegi!!.. lantakla.. nk dtg sgt kn.. amek ko kn dh sesat.. tp tyming die mmg baik pn.. sbb tyme die ckp tu aku tgh sibok nk amek adek aku kat ktm.. & die ckp location die kat seksyen 7.. manola ceq taw jln nk ke sne.. so akibat mls nk berpikir.. DTG JELA KAK EZZAH OI!!.. 

ceyh.. bajet dtg cm sorg jela kn.. ble dh sampai aku p mjemput die.. sbb depan rumah aku ni de majlis pernikahan.. kemah die cm xpjg plak kn.. 10 kemah kot!.. ble sampai2 je di 1 kwsan gelap di rumahku.. tbe aku ternampak 1 lembaga kecil melintas dr 1 kete ke 1 kete.. (masok part seram lak ni).. aku pn mls la nk tegur(jgn tegur mlm2).. al maklumla kwsan rumah sye ni mmg bhaya ckit.. pastu de pakcik rela pon dtg tuk siasat apekah lembaga kecil itu... aku trus bjalan utk bjumpe kak ezzah.. tbe2 nampak sorg lelaki.. cm aku kenal jek..... yanadey!!.. PAKCIK PZI ke!!.. (dlm aty bkata : kalo pakcik ni ade NEKNA mesty ade gak).. skali tadaaa~ bkn sje Nina je.. WEWIN pn de gak.. pastu trus SURPRISE!!!.. PECEPEK!!!!... amek ko.. sebiji telur dicampakkan ke badanku!!.. pergh!!!!.. lalu perang telur dan tepung pn belaku!!!.. 

pas dh puas bperang.. br igt.. giler cmne aku nk masok umah.. ramai org kot!!.. dgn keadaan aku yg SGT CANTEK tu.. hmmmmm.. tp apekan daya.. aku redah jugakla.. xpasal2 dpt body & hair mask for free!!.. aduyai!!.. 

the best past : ble Nina bwk Cheese Cake yg dibuatnye sendri!!.. terharu sgt!!!.. so sweet ok!!.. korg ado?.. hehehe... pastu kak Ezzah plak bwk pecal ayam makcik garang imported from penang ok!!.. jauh kau!!.. so secara kesimpulannya, sye mmg TERKEJUT dgn kehadiran korg bsama tepung dan telur2 korg!!!.. tenkiu guys!!!.. ♥♥♥

aku yang hanya mampu tersenyum melihat telur & tepung dicampakkan kepada aku!

Monday, September 26, 2011

SUNYI

pagi ini aku bgn dr tdoku.. aku rse sunyi.. sunyi dr gelak tawa mereka.. aku masih terbayangkan keadaan semlm.. bilik itu tak pernah lekang dari gelak tawa mereka.. Ia bagaikan tiada penghujung!.. alangkah indahnya hidup jika pertemuan ini juga tiada penghujungnya.. air mata sekali lg mengalir tika mana aku terigtkan mereka.. masa berlalu begitu pantas.. tanpa aku sedar kita sudah sampai ke penghujungnya.. aku yang sibok mengejar masa, kadang2 tak sedar yg aku pernah melukakan hati mereka.. maaf jika diri ini pernah melukakan kalian!.. Diari hidupku dgn kalian akan aku simpan hingga akhir hayatku..


~XOXO~

Sunday, September 4, 2011

.:: Kisah Kita ::.

nth knp gatal tgn ni nk tgk kembali gmbr2 lame tika ku masih remaja.. tika aku dan kawan2 mngila.. terjumpe pula folder si die.. terigt pula kisah semalam.. kisah aku dan dia.. antara kami mmg tak pena ade pape.. tp ble lihat kembali gmbar2 itu, aku rindu die..  ego aku & keadaan sekeliling ketika itu membiar dia ternanti-nanti.. dan menjadikan kami terus begini. aku takot! aku takot tuk memulakannya.. kerna aku tak mahu kecewa.. sedarlah.. masa tak mampu melangkah kebelakang.. dia hanya tinggal kenangan.. namun aku... aku tak mampu menipu diri ini.. hati mula gelisah.. knp perlu gelisah tika mana aku terigtkan dia?..  & bile aku tahu die bermesra dgn yg lain.. aku bagaikan cemburu.. knp perlu ada cemburu?..

aku masih igt setiap detik kita bersama.. pertemuan yg tak dijangka, perhubungan yang tak dirancang dan keakraban yang tak pernah di pinta.. kau mungkin sudah lupakan semuanya.. namun aku tidak sama skali.. akanku igt detik2 itu sampai ke akhir nyawa.. mungkinkah kita akan bertemu lg?..



Tuesday, August 16, 2011

Langkah

boleykah aku?mampukah aku?
arggghhh.. sampai bile aku harus trus disini! Mamal berpijaklah dibumi yang nyata! kau kini 22 tahun.. untuk berjaya kita harus berani untuk melangkah kedepan.. kalo kita takot, kita bakal trus disitu sampai kte punyai keberanian tuk melangkah. jdikan semlm sebagai pedoman untuk berjaya dihari esk.. & hari ini sebagai pelaksana utk berjaya!.. 

jgn takot utk mencuba & jgn sesekali takot utk gagal.. kerna gagal adalah cikgu terbaik dlm hidup kite.. kadang2 kite tak yakin atau tak berani utk melangkah.. tp bile kita dipilih utk membuat langkah, ini bermakna mereka nampak kebolehan kite!.. jd yakin dgn diri & buat apa yang terbaik yg mampu kita lakukan... Hidup pasty indah!~

sekadar nukilan hati yg sedang berkecelaruan!

                                                                          ~XOXO~

Saturday, August 6, 2011

10 Sebab Student Lyfe BESH!!

waaa.. akibat terlalu sibuk dengan rutin harian terbaru sebagai wanita bekerjaya.. xsempat tuk meng-update blog ni.. newey dunia kerjaya not as fun as student lyfe!!.. seyes wey!.. so wahai kwn2 jom kte beramai-ramai menyambung master!!.. haha.. mungkin bg anda2 yang masih di alam student akan kate.. " eh xla.. kerja besh.. boley pegang duit sndri.. boley shopping & bla..bal.. bla..". nasihat KAKAK cubela kerja rase cmne!!.. then u will regret it!!.. so dgn ni mamal nk bg 10 sbb knp student lyfe besh!..

1) first of all, knp student lyfe besh sbb kte xyah pikir or act cm org2 besar.. be urself dh cukup fun!.. 

2) masa kte student, if kadang2 kte rse cm mls je nk g kuliah disbbkan lecturer tu ske membebel bende2 yg kte xpena phm, kte boleh je ponteng kelas.. siap diberi peluang 3 kali tu tuk ponteng.. pas 3 kali br tindakan displin akan diberikan.. oh!.. de juga pengedar MC!.. kalo rse cm nk ponteng kelas byk kali, duplicate la MC tu(dont try dis at home k :D).. tp kalo dh kerja de peluang nk buat cmni?.. xdenye.. sehari je xdtg bos dh kol tny kat mana.........

3) kalo dlm kuliah, if lecturer tu bg ceramah politik & kte rse cm xperlu nk dgr, kte boleh ke buat kerja len cm bergosip, mengayam ketupat, pesta makanan ringgan, paling tidak pn tdo.. yg pntg dh sain kedtgan.. kalo tyme kerja de mase ke korg nk buat cmne?.. harusle tidak kn....

4) kalo dtg kuliah dlm keadaan keterpaksaan, tbe2 lecturer xbesh pulak, nak2 pulak dh kuliah besar yg memuatkan lebih 400 org student.. kte boley je kuar awal!.. masuk stgh jam, ble dh agak2 bosan bla la.. agak2 ble dh keja kalo kte bla je ape akan jadik ek??...

5) mase student lyfe, kalo kuliah jam 9pg, bgn kul 8.50pg pn sempat agy nk g kelas.. (xmandi+berlari2 mngejar bus).. tp ble dh kerja kalo bgn kul 8.50pg mmg kul 12 la sampai opis.. yela peg kerja mestyla kemas xley selekeh.. kalo student lyfe sempoi jek!..

6) mase kte student, kte boley buat bende2 gile, unplan plan, bende bukn2.. xde spe nk kisah.. nk main baling2 tepung ke, nk main usha lelaki hensem ke, nk main surat2 layang ke... tp di dlm pekerjaan xde spe nk lyn otak giler korg!!.. paling2 pn nnt de org akan ckp.. "wey matangla ckit.. ko dh keje taw skrg.. bukn practical lg!!"..

7) mase student, waaupun kelas kte pack dr pg sampai ke ptg.. t kte ni xpena pn rse penat kn.. mlm tu siap boley ajak g karokla, tgk movie la, melepak sana sni, layan movie korea.. blek sampai kul 3 4 pg relax je.. esk de kelas pg pn xkisah. tp ble dh kerja tepat kul 10 dh mula la nk mnguap-nguap.. weekend pn rse mls je nk kuar.. kalo boleh nk tdo sehari!!..

8) Mase kte student kalo esk nk anta assgnmnt mlm ni brla masing2 huru-hara nk siapkan.. padahal dh berbulan lecturer bg assgnmnt.. esknya anta relax je.. pling2 truk pn dptla D+.. tu pn masih boley tersenyum sambil kertawa kecil.. tp kalo dh kerja esk nk anta research mlm ni br nk buat.. br la kne maki ngan bos!!.. silap2 ary bulan 'you fired'..

9) Mase student lyfe, kte boley join apa2 aktiviti yg kite sume cm tari menari ke, lakonan teater ke, aktivi kebajikan ke, kem sana sni.. tp dunia kerja, anda harus trus bkerja walaupun mmgla kadang2 korg akan kuar jumpe client ke, shooting ke, buat assignmnt ke.. but still not as enjoy as student lyfe kn...

10) mase kte student, xyah pn pening2 pale nk pikir sal duit.. taw je awal sem segedebuk kerajaan bg duit!(terima kasih kerajaan Malaysia. Jasa anda amat saya kenang!) :) kalo xpun, kol je bank negara(PA MA).. tp ble dh kerje, macm2 nk kne pikir.. duit minyak, tol, parking, baju raya(tbe2 je kn), baju kerja, tudung, bla...bla..bla.. 

11) mase kte sudent xde spe nk tny, "dh de boyfriend?".. tp ble dh kerja makcik2 pakcik2 & segala sanak keluarga sibok nk tny "dh de boyfriend?".. ah bosanla!!.. 

hah!.. kan dh terbg 11 sebb!!.. 

contoh aktivi yg dilakukan ketika di dalam kuliah :)

Sunday, June 26, 2011

Three is just PERFECT!!


dikala anda menjejakkan kaki anda ke kuliah YKT 111 sidang akademik 2008/2009 semesta 2, anda akan mendengar suara girang gumbira 3sekawan.. tnylah pada sesiapa saja di dalm kuliah itu, "siapa mereka?".. lantas mereka menjawab itulah 3serangkai!!.. 3 sekawan yang sering bersama kemana saja mereka pergi.. seorg si kecik yang bersuara nyaring, sorg si kurus lidi mukenya garang nanum baik hati dan sorg lg si chubby COMEYL(auuwww.. pasan jap).. inilah ceritara MEREKA!~

Si Kecik Bersuara Nyaring :
AMANINA NAZARI


gmbr diatas tu sje dh menggambarkn sifat si AMANINA NAZARI ni.. Anda dpt bygkan x?.. nina ni klaka.. seyes i tpu taw!.. mule2 kenal die TERSANGATLA lemah lembut.. yela tyme tu enjin xpanas agy.. baik jek.. & dlu nina sgt skem ok!!.. haha.. tp skrg nina dh makin cantek!.. seyes nina u dh makin cantk!!.. maklumla hati makin bahagia kn!!.. hahaha.. pastu nina ni tyme 1st year mama die asik kol jek.. pagi ptg siang mlm.. oh2.. nina ni mmg sorg yg sangat rajin.. die sgt ske tolong kwn2 die, walaupun kadang2 keje die pn yg xsiap agy.. hmmm.. ble ckp sal keje x siap br terigt.. kalo de carta student masscom yg buat keje last mnt cnfrm nina ditempatkn  di top 3.. giler kalo esk nk anta assgmnt.. mlm tu kul 12mlm blom tentu die dh start intro tuk assgnmnt.. pastu ble org dh siap print nk anta sume. brla die sebok2 nk save, nk touch up sume.. ble kuar result.. perrggghhh!!.. die dpt A ok!!.. mungkin itulah rahsia kejayaan Amanina Nazari!.. haha.. hah! 1 agy nina ni.. kalo die blur.. & tbe2 die dpt ape yg cube kami sampaikn.. dia akan jerit.. HAH!!!..(bygkn nina jerit ye).. 

Si Kurus Lidi Bermuka Garang Namun Baik Hati :
AMIZA MUSMAN


kami start rapt sejak dr orientasi lg.. sume org igt kami dh kenal b4 masuk usm.. haha.. oh tidak3!!.. kami br je kenal.. mugkin sbb mulut dua2 dok pok pek pok pek.. so kami lebih mudah mesra.. myza ni die ala2 kakak la utk aku.. die sgt caring dan GARANG juga!.. suara die kalo mjerit!!.. ya ampun!!!.. myza2!.. myza ni kire cm defender kteorg yg lemah ni la.. hehe.. die ni kalo dh mule gelak.. ma atok!!.. abes merah muke!!.. daysat woo!~ oh myza ni sgtla cengkewet dlm bab mkn!.. cmnela nk gemok kakok ni!!.. ish2!.. myza ni juga slalu bg aku kata2 pendorong.. ala2 pakar motivasi.. hukhukhuk.. ble aku de masalah she will always be there for me!... myza ko igt agy x tyme kte kne pndah dr CG ke saujana.. ko tolong aku angkat kotak KECIK aku.. hikhik.. tq syg!.. & ko igt lg x tyme kte jumpe zahid dan selepas itu.............. hahaha..

Si Chubby Comeyl :
AKMAL RAHMAN
& inilah saya!.. saya yang merindui dua bdk diatas!!..


& inilah SEBAHAGIAN gambar kenangan kami bersama selama 3 tahun perkenalan kami!
variasiswa :: Boria

Makan Malam Cik Mat :: Makan mlm Teater :: Dinner Ikmar

WUS :: SHE :: TOT :: CInR(Campus Internet n Radio)
.:: kehadiran daya mewarnai lg persahabatan kami ::.

Jemputree :: Feringgi :: Kokdiang :: Balek Pulau

Padang KOTA!!!
Jemputree :: Queensbay

Genting kota Keriangan

Gambar wajib setiap event!

The Ship :: Mutiara :: foyer Saujana :: depn SK


PPSL(Pembimbing Program Siswa Lestari)


Surprise burfday for me!!.. auuwww..

Pentas Seni
korg igt x tyme 1st year kte jalan2 nek beca sambil sesat di pekan georgetown?.. hehehe..  kalo g mane2 kte mesty jdk perhatian.. kn3?.. (pasan jap).. tp mmg realiti kot.. dlm kuliah sume org pasan kami yg bertiga ni.. kami jek xpasan org len!!.. hahaha.. dlu2 kalo kemana pn kte mesty bertiga..... & bila mase terus berlalu, korg dh bz ngan BK(berita kampus) korg dan i plak bz dgn shooting i.. kte mule jarang berjumpe.. kelas pn dh xsme.. namun kte akan cube untk crik masa agar kite dapat bersama utk kongsi cerita bersama!.. KORG!!.. i rindu nk g shopping ngan korg!, i rindu nk jln kaki g nazri for our dinner, i rindu nk tgk movie dlm bilik ngan korg!, i rindu nk tdo himpit2 ngan korg, i rindu nk gosip sambil jerit2 ngan korg, I RINDU KORG!!

Friday, June 17, 2011

Reason why Women loves Make-up

sedang aku membuat research, tbe2 terjumpe plak blog one lady ni yang menarik perhatianku.. mamal sokong & setuju 100% apa yg die ckp.. especially yang di bold kn.. huhu.. & die juga dh menjawb segala persoalan lelaki diluar sne!!.. jom bce!..


Why women loves make-up ? topic on my entry today.There is also some relatives and friends who asked me the same thing." Kenapa perlu make-up?,kan dah cantik tue " or " Ndak payahlah vha mekap,menggoda la tue" or this " Ko tue sudah bergelar isteri,tak perlu bercantik tau pakai mekap pun"..for me personally, this statement is not true at all.Nothing’s wrong with a women especially women who have been called as a wife like me to apply make-up, so the face looks more lively and energetic, does not seem looks very dull.There's No need to put pressed powder or foundation to 18 inches thick on the face,then put a simple makeup..then you go girl.

Some women applied make-up is not to win or want to seduce men.But there is something very difficult to be explained that only women who know it.Sometimes women make-up for the right comforted their hearts and to satisfy her feelings.in other words “ just for fun “ would like to try new things .And most importantly, has nothing to do with the men.

This is the way I feel about makeup, and how I think other women grow up to love it as well.The feeling I get when I open up a new package of makeup is hard to describe. To say I am obsessed is too harsh, but I definitely adore my makeup. I enjoy the artistry that goes into creating my look for some of occassions. I enjoy putting together colors and highlighting my best features. Hiding my worst features is something that also gives me pleasure. Mascara, Eye Shadow, Lipstick,Lip Shiner  or Blush, it’s all wonderful. If someone gave me a gift of makeup I feel like they know me. They really thought deeply about the things that I love and knew it would brighten my day.I apply make-up only at times when there is an special occassion or event, I will attend..and depends on my mood at that time.

As we know ,almost all women have the habit of bathing, and dressing up, daub minimal powder and comb a hair. It was not a woman confident enough to leave the house or move without makeup. Maybe you'll say, make - up to look pretty . But it turns out the real reason is not that simple. Actually there is a push from the inside that makes women love to linger in front of the mirror and makeup. 

Indeed, some women apply makeup to look beautiful and charming,also to cover all the ugliness in the face of those who actually,those who have unhealthy skin, such as facial acne, oily and so on.You are on your way to growing up. When you wake up and your face is broken out horribly then you know you can cover it up, and not feel insecure all day. You can face whatever.

A study conducted by experts from France that was published in the Journal of Cosmetic Science. Mentioned, every woman likes makeup grooming because it stimulates the activity of three our senses as  Touch, Smell, and Sight.The senses then trigger 2 distinct psychological results,which reduces anxiety or to seduce, which is more about asserting one's social power. Therefore, the way we use cosmetics is based in large part on our psychological profile.

When doing make-up, our visual senses are pampered by the beauty created by the activities of screw eyes, lips, and cheeks that we do. Second, depending on the type of cosmetics we wear, dress up also stimulates the sense of smell. Some kinds of cosmetics, such as powder, foundation, lipstick too has a distinctive and delicious fragrance.
Third, the sense of touch is also stimulated, especially when the process of applying cosmetics. Remember how the taste sensation is generated when we wring blush on the cheeks, or moisture glossed lips after the lipstick?However, the most interesting findings from these studies are cosmetic psychological impact for the wearer.

Many have said, the woman who loves make-up are those who have no confidence in themselves,Is this true?For me, Its not it is .. but with the confidence that is encouraging women to make-up.I don’t know  the opinion of other women, this for me alone..ok

I also had consulted with the other women about their views on this topic and they said,"There is a mixture of expectation, encouragement and ambition” and this “Make-up contributes to building relationships with others and feelings of pleasure in women”

So men out there,you don’t have to dispute the women matter why they like makeup ?, why do they need to make up ? and etc.Because only women who would understand the women themselves.
make up juga menampakkan mamal lebih matang!.. 



Monday, April 4, 2011

A race to Remember

waaahh!!.. lame sggh xmengupdate blog ini!.. hmm.. kalo entry yg sblom ini asyik post2 yg sedeyh jek!.. so aryni mamal nk cite yg happy2 plak!.. huhuhu... just nk share ngan korg sume!.. last friday Masscom buat Dinner yg dikenali sbg Comn Nyte!.. seharusnye slps comn nyte tu mamal sudah bergelar alumni USM.. tp akibat lect mamal telah meng-cancel kelas terakhir kami!.. so akan ade kelas ganti!.. ceyh!.. 

tempat : Evergreen Laurel Hotel
Tema : Roses & Glitters!
tarikh : 1 April 2011

3serangkai : bakal merindui kamu!!

tgkla aksi2 bdk2 komunikasi ni!..





aksi telampau!.. huhu..
kalo korg tgk kami sume mlm tu cantek2 blaka!.. xtaw kami memerlukan beberapa mgg utk decide nk pkai ape sume!.. nnt mamal akan update Shopping Day kami!.. & kalo korg nk tgk gmbr lg sile la ke FB mamal ye!!!.. haha..

Friday, March 25, 2011

Hati


npe tbe2 ak rindu kau!.. npe perlu rse tu tbe2 wujud dlm hatiku?.. kau x berubah dr hari aku kenal kau dlu.. hmmm.. ble terigt kembali saat kte pertama bertemu.. saat aku kenal kau adalah saat yg paling saket dlm hidup!.. biarpun luke itu telah pulih.. namun parut di hati ini akan kekal selamanya!.. ya aku tahu.. ada hikmah disebalik sume itu..


Thursday, March 24, 2011

Tipu : Menipu Ditipu Tertipu Penipu

igt x mase kecik2 dlu, kalo de kwn2 yang menipu kte akan nyanyi .. Tipu dose, maty seksa.. masuk api neraka!!.. ade x?.. ade x?.. eh aku je ke yg nyanyi lgu ni?.. hmmm.. xpela.. sbynrnye ary ni aku nk ckp sal tipu menipu!.. mase kecik2 kte takot sgt nk menipu!.. mane xnye asyik dibygkan dgn lagu td!.. haha.. tp ble aku dh semakin dewasa(auuwww.. dewase ye!) tipu ni cam harus tuk trus hidup!.. Giler!!.. Dunia2!.. hmmm.. seyes!.. aku mmg xpandai menipu!.. seyes xpandai!.. tp slps beberapa peristiwa blaku aku rse.. kadang2 kte harus menipu!..

peristiwa 1 :
aku bersama papa Raqib pergi balai polis tuk amik copy report aku(pasal xcident arytu la!).. dlm resit report tulis tyme tuk copy report ary sabtu jam 8.30-12.. yg ttp hanya ary sabtu mgg ptama n ketiga jak!.. so kami pn pegi awal2 pg wey!!..sampai2 jek kat balai..

mamal : ermmm.. sye nk copy report sye..(sambil tuk resit)..
polis  : hmmm.. ary xde dek!.. ttp.. isnin sampai jumaat jek..
mamal : xde?.. tp kat resit ni kate ary sabtu boley?..
polis : owh.. xde2.. itu lame pny.. skrg dh xde..
mamal : la yeke.. kalo cmtu resit ni valid la!.. sye rse mcm tertipu!!..

aku pn ajk raqib blek.. yela kecewa xley amek copy report tu!.. penat jek bgn pagi2!..raqib mcm xpuas aty!.. jauh jugak kteorg dtg!.. so setelah kami berbincang..

raqib : kak xley ka sye nk copy report ni!.. kami dtg dr jauh ni!..
akak(kaunter ptnyaan) : dr jauh?.. alahai ciannyer dr jauh.. dr mana dek?
mamal : US......
blom sempat aku abeskn ayat raqib dh menyampuk!
Raqib : Seberang(dgn suara lantang)
akak : seberang?.. la.. jap2..( trus pergi masuk opis..bcng2)

last2.. kami dpt jugak print report tu!.. bley jela print kn.. cuma nk tak nak jek!.. so anda nilaila..

Peristiwa 2 :
aku kol En. Joe owner proton center kat penang ni!.. yela janji mereka 4 5 hari siapla kete ferari aku!.. 

en joe : ye akmal.....
Mamal : hah!.. abg!.. ble kete nk siap ye!..
En. joe.: hmm.. lg 2 3 MGG..
Mamal : huh?.. 2 3 mgg??.. (trus tinggikan suare).. xley cpt lg ke?.. kate ary tu 4 5 hari siap?..
En. JOe : sye kne tgg .....(ape jadah nth!)..
Mamal : tp sye dh xlme kat penang ni..
En. Joe : owh awk nk blek kl ek.. ble ek?
Mamal : 1hb sye nk blek dh..
En. Joe : hmmm.. jap2.. jap agy kol sye blek!..

beberapa mnt kemudian.. de org kol aku.. die org workshop mane nth!.. nk setelkan kete aku!.. Wut Da FISH!!.. die br nk anta kete aku!!!!!!!!.. kalo aku x kol die.. kalo ckp aku nk blek 1hb.. mmg menunggu jela!..kentot die!!..

jadi kesimpulannya disini.. haruskah kita menipu agar segala urusan kte dipercepatkan?..

Friday, March 11, 2011

Sorrryyy!!!! :'(


aku hanya mampu menanges!!.. aduh!.. air mata bagai tak mahu berhenti!!.. arggghhh!!... stress FYP!!.. stress GRAFIK!!.. skrg tmbh lg 1 stress!!!.. arggghhh!!.. apelah naseb ku ini??.. hanya kata MAAF mampu ku  ucapkan pada ayah!!.. its not my fault.. tp ttp juga rse bersalah pada ayah!.. akak slalu sshkn ayah kn ayah kn?.. ah damn!.. air mataku kini mengalir semakin deras!!..suara ceria ayah ketika menjawab panggilan dr ku menambah sebak dihati!!.. AYAH IM SORYY!!! :'(

maafkan anakmu ini!!

Monday, March 7, 2011

Hari-Hari busyKU!

seperti yg anda sekalian sedia maklum, skrg ni mamal sgt amat bz menyiapakn Final Year Projek mamal.. sejak 3 mgg yang lpas pagi petang siang malam FYP FYP FYP!!.. kecian blog terbengkalai je.. so ini adalah antara progrm mamal spjg mgg ini.. 

EDIT!EDIT!EDIT!


Unplan plan!!.. Cuci2 mate sambil JALAN2 CRI MAKAN



Chinese New Year celebration at USM

So U Think U Can??.. ASMARADANA!!

NET from Thailand

NATALIA from Mexico!!.. die cm model ok!!



Nina from Finland 

Date wif da LOVE one : Midnyte movie

muke blurr sye!!♥♥

sye mmg ske buli org!!

Jom tembak org dh saketkan aty sye aryni!..