Saturday, July 24, 2010

We call it THE BACK UP PLAN!

Sejak kebelakangan ini Mamal asyik MOody!(emo!).. ini smua kerna itu!... hmmmm.. Semuanya berlaku apabila aku yg telah mengalirkan air mata die nazri akibat terlalu emo!.. tambahan lagi Daya yg telah gian nk berKAROK!.. Segalanya mmg xdirancang!.. tbe2 Tia de plak kete!.. itu namanya rezeki!.. Kami duk kat Nazri menantikan ketibaan Kereta dr kwn tia yg lambt bebenor nk sampai!.. kate je 15 mnt.. tp hampir 1/2 jam!.. lapo taw x!.. Lepas kereta dh sampai!.. yeay!.. Mari berjoli!.. Pusing punye pusing nk crik tempt Karok!.. masing2 dh lapa(lapa2 pn sempat agy nk anyam ketupat tue!).. jadi kami pn stopla kat kedai pakcik husin!.. malangnye kami dh terlambat!.. sbb kedai tue dh nk tutup!.. Tp besh gak!.. sbb kami dpt layanan 5 star!(mane xnye dh xde org!).. pastue ssh pikir.. last kami berkarok kat SAHABAT je!.. igtkn ramaila org.. yela mlm mgg kn!.. tp kami mmg terkjutla.. sbb xde org owkey!(agaknye sume org dok pegi pimpin kot). hihihi.. jd ape agy!.. PILIHLAH LAGU!.. wiewin la plg byk lagu!.. berbelas jugakla!.. tp kami sgt enjoy!.. Hakikatnya kami buknnyer nyanyi!.. tp lebh kpd menjerit!.. well kate pn karok!!.. lainla AF ke Malaysian idol ke kn.. huhuhu... Yg plg xthn ble tgk wiewin & daya berRAPPING...hahaha.. semangatla korg nie!.. aduh!.. nyanyi punye nyanyi.. eh slah2.. jerit punye jerit.. sampai suare pn dh ilang!.. kluar2 je.. aduh!!.. Sahabat tue dh kosong.. tggl kami jek!.. so kami pn trus blek!.. eh2.. singgah kat khaleel jap.. dahaga!.. aney khaleel skrg nie semakin lambat!.. kami tgg hampir 20mnt tuk die dtg & amek order!.. then lepak2 & anyam ketupat!.. tbe2 Ila & Tpah dtg!.. dorg br blek dr blik berita!.. trus join kami.. sembg punye smbg!.. dh kul 4 lebh dh.. bdk2 nie de kelas driving pulak kul 7.30.. so dorg takot kalo blek blik t xley tdo!.. & minyk kete tue rugi kalo diisi tp xdgnekan!.. so kami pn amek kesemptn tuk abiskn minyak kete!.. pusin2 pnye pusing sampaila jam 6(aduh ini brla namanya over nyte).. tp de sesuatu yg x dijangka berlaku!.. dgn tbe2 je kete yg dipandu mamal jdk slow.. even tekan minyak pn ttp slow.. trus aku ketepi.. rupe2nye MINYAK ABES!.. OMG!.. naseb baik aku ketepi!.. trus kol ambulans!.. emergency2!.. hahaha.. thanx to our HERO Zaidan!(walaupun kne mara ngan die!)... hmm.. kesimpulanya, we had a great tyme togehter kn?.. sye sgt terhibur!.. thanx babe!.. lupe sume masalah!...





Tuesday, July 20, 2010

In & Out!

wo!.. muke bahagiaku!..

duit..duit.. dimana kau duit!..

muke lege selepas terpakse mdaki bukit demi duit tercinta!..


da next day!!!!!!!!
Shopping!!!!!!!!!

wow!.. puas sgt!..

inilah Mamal duit yg diterima x seberapa.. tp yg keluar dua kali ganda.. ayoyo!.. cmne nk kaye nie.. asyik keluar je duit!.. Mamal2!..

Monday, July 19, 2010

A Story about A gurl

Pada suatu hari Si Pinky & 2 lagi rakannye terpaksa pergi mengikuti perkemahan utk membuat liputan berita. Pada mulanya Pinky sgt excited utk membuat liputan itu. Mane tidaknya.. Cerita-cerita dr rakan yg pernah mengikuti perkhemahan semuanya indah-indah belaka. Pinky diberitahu bahawa TNC akan datang ke kem yang akan dia pergi itu. Itu yang menyebabkan Pinky & rakan2 memilih utk ke kem itu.

Sesampai sahaja mereka di Kem Hati Busuk, setiausaha kem memberitahu Pinky & rakan2 bahawa jadual kedatangan TNC telah berubah. Namun begitu, TNC tetap juga akan dtg ke kem itu. Kemudian, mereka diberikan tempt penginapan. Hati Pinky hancur bagaikan kereta kancil dilanggar lori melihat keadaan biliknya. Bilik itu dipenuhi dengan semut!. Selepas berunding(memujuk) dengan fasi(lelaki) di kem itu, mereka bersetuju utk menukar bilik dgn Pinky & rakan2nya(Pinky mmg terer dlm bab2 memujuk nie.. sbb tue die xamik komunikasi pemujukan).

Siang berganti malam. Hujan yg trun dengan lebatnya mlm itu menyebabkan bilik baru Pinky dipenuhi dengan semut. jadi Pinky & rakan mengambil keputusan utk menumpang tdo di bilik mercy(Paramedic). Dengan persetujuan dia, Pinky & rakan pn mengangkat tilam dr bilk mereka ke bilik mercy & tdo dgn amannya.

Malam pula berganti pagi. Hari yang cerah menjadi gelap apabila datang seorg fasi yang mengarahkan Pinky & rakan2 utk tdo shj di bilik yang diberikan. Lantas Fasi itu bkata "sorry la ye kte hanya ikot arahan org atas". Atas sebab tu Pinky & rakan2nya terpaksa mengemas bilik semut mereka. Dengan nada yang lembut & berbudi bahasa Pinky meminta belerang kpd urusetia kem(tak mahula pisang berbuah 2 kali). Tp jwpn dr urusetia itu amat mengecewakan, " alarh rumah tue mmg rumah semut. kalo buat cmne pn tetap ada semut". Namun kata2 itu langsung tidak membantutkan niat Pinky utk membersihkan bilik itu, kerana bg Pinky semua masalah pasti ada penyelesaian.

Pinky & rakan2nya pn trus kemas & kemas & kemas bilik itu sehingga tiada semut pn dibilik itu. Bilik yg pada mulanya bagai sarang pelacuran dan sarang semut kini sudah menjadi bilik berbintang 5(five star owkey). Bkn bilik sja yang bertaraf 5 bintang, toiletnya juga bertaraf 6 bintang!(toilet itu dibasuh dgn sabun lagi!).

Namun cerita Pinky tidak berakhir disitu sja. Skali lagi Pinky dilanda masalah. Ptg itu, ketua kem itu mengarahkan Pinky & rakan2nya ke kem yang lain utk membuat liputan disana. Katanya TNC akan bermalam disana. Dalam hati pinky berbisik "mengapa perlu dia yang membuat keputusan utk wartawan membuat liputan dimana. kami sebagai wartawan taula nk buat keje kami & dari view mana yang kami nk tulis!".

Tanpa berfikir panjang, Pinky & rakan2 bersetuju utk ke kem yang lain memandangkan mereka mendapat layanan yang sangat buruk di kem itu. Disepanjang perjalanan Pinky tidak sedap hati, seakan-akan ada sesuatu yang tidak kena. Sesampai je die kem Ceria, Hati pinky sekali lagi berkecai!. Janji-janji manis bahawa TNC ada di kem itu adalah janji palsu!. TNC sebenarnya sedang menuju ke kem Hati Bucuk!. Selepas bersembang dengan ketua kem Ceria, sedikit2 Pinky menyedari hakikat yang dia & rakan2nya dihalau secara halus dr kem Hati busuk!(mmg busuk btol hati dorg).

Rakan2 Pinky dalam dilema, mereka seperti mahu pulang ke kem Hati bucuk kerana misi mereka pengikuti perkhemahan itu adalah utk membuat liputan tentang TNC yang turun padang menyertai aktiviti pelajar. Akan tetapi, Ketua kem Ceria sibuk memujuk Pinky & rakan2 trus tinggal di kem mereka. & kata-kata pembantu ketua kem(kalo korg nk juga blek ke kem sne, korg jgn kecik hatila) membuatkan mereka bersetuju utk trus tinggal di kem Ceria. & kata-kata itu juga membuatkan Pinky menangis didalam hati sambil bermonolog sendiri " ade juga manusia camni dlm dunia ni".


Di kem Ceria, sambutan yang diberikan sangat berbeza. Pinky & rakan2 dilayan baik, malah teramat baik!. Bukan layanan yang baik bak hotel 5 bintang yang dipinta oleh pinky tp layanan sebagai manusia sesama manusia. & Pinky serta rakan2nya trus ceria berada di Kem Ceria sehingga mereka pulang.

-The End-

Thursday, July 8, 2010

Date:Dating!

rindu sama mereka!.. lame sudah xketemu!.. tp dpt jumpe kejap je.. sbb korg sume de kelas.. overla UITM!!!.. hahaha.. nnt kalo de mase kte lepak lg ok syg2!.. hihihi.. pas Maria, Ima, Ifa & Nazri ke kelas.. Mamal & Pye2 ke JJ.. mule cm nk tgk wyg!.. then cm xjdk sbb xde movie on dat tyme!.. so kami jln2 jela.. dhla Mamal dh lme xshopping.. tbe dpt shopping.. && tbe2 JPA cm masok TERawl pulak!.. jdk tbe2 pulak cm TERrsuke & TERjatuh cinta kat 1 baju nie(1 je!).. tbe2 cm TERbli pulak 2 baju!.. nk buat cmne.. sumenyer xdisengajekan!..

haih!.. nmpknyer Azam 2010 mamal mmg sukar utk dilaksanakan..

Sunday, July 4, 2010

Happy Belated Burfday Ibu!

Last wednesday was ibu's burfday.. tp smlm br celebr8 sbb last rabu ibu xde.. ibu kat lumut ade kursus.. jdk kami plan utk celebr8 kat Seoul Garden!.. yuumy!



inila ayahku yg sebenar!.. ayah..ayah!


ayah!.. im not ready yet!!!!!!!!!!!!


Saturday, July 3, 2010

Jom menggapai BINTANG!

Hidup terbina antara pahit dan manis.
Kalau selalu sahaja pahit, hati akan rawan dan kalau sentiasa manis hati akan menjadi bosan.
Jangan putus asa untuk hadapi manis dan terima pahit.
Hidap akan jadi secukup rasa.
-HAMKA-


Just nk kongsi 10 ciri org yang GAGAL :

:: Tidak Jujur ::
:: Tidak Ikhlas ::
:: Sering tidak puas aty dengan kejayaan org lain ::
:: Pemalas ::
:: Hipokrit ::
:: Penipu ::
:: Pendendam ::
:: Tidak ada harga diri ::
:: Pemalas ::
:: Sentiasa merungut dan tidak berpuas aty ::

jadi jika anda sume nk bjaya elakkan diri anda daripada mempunyai sifat diatas!.. pasty akan berjaya!.. Amin~

Friday, July 2, 2010

Gudbye Serangkai!

wow!..im happy!.. hihihi

inila rupenye opis Serangkai!
.:: sempat aje minah tue nk bposing! ::.


muke2 yg mewarnai Serangkai!

Filming in Progress!.. Sila Diam!!

im gonna miss dis external!.. so CANTEK!!!!!!.. I lyke!..

wif our big boss
.:: Kak Cah ::.

our supervisor!
.:: Abg Faisal ::.

.:: Cik Nab ::.

.:: Cik Din ::.
-cik din ngan cik nab adalah suami isteri!-


kat pokok blakang tuela tempt parking Mamal!

Special thanx to my Supervisor & org2 yg Mamal kenali selama berinternship nie krn telah memberi mamal pengalaman baru & juga telah mengajar mamal byk bende dlm industri ini!.. & there're alot of weird people here!.. they really2 weird!.. percayala!.. ngee! hmmm.. apa yg bley Mamal ckp.. im really not into dis industri.. nk jdk accountant bley?(ngade2kn mamal!).. hihihi.. so misi mamal afta LI nie ape agy kalo x SHOpPING..SHOPPING..SHOPPING.. hahaha.. xdela.. misi mamal nk study hard3!.. nk dpt dean!.. lg ckit je Mamal.. bak kate ieqa " i know u can do it" .. nk grad taun 2011 & kumpl duit tuk AMORE RACEMO!.. bkn nk kawen owkey!.. tp nk buat impian jdk kenyataan!.. & to Zaria Eat a byte adalah impian kte!!!....

My creations

haih!.. di hari terakhir di Serangkai filem nie borink amat!.. sedang2 Mamal borink di opis nie.. Mamal pn selongkarla external ksyganku(ia bagai nyawaku!).. tbe2 terjumpe nie.. hihihi.. My Creation!!.. xsangka Mamal mampu hasilkn nie.. walaupn xseberapa tp i try my besh.. sampai xtdo mlm utk ini!.. Thanx Zuan sbb tolong aku!.. & kwn2 Mamal juga yg bri pendapat!.. thanx juga buat kazenku Sopi!.. Nah utk korg sume lihatla hasil karya Mamal walaupun masih de kekurangan :

NAME CARD

LETTER HEAD


ENVELOPE


BROCHURE

disbbkan memang impian Mamal tuk jdk wedding planner(de kaitan dgn masscom ke??).. so Mamal memilih utk hasil kn compny nie dengn nama AMORE RACEMO.. & for ur information amore racemo adalah pkataan itali yg bmaksud SEGUGUS CINTA!..

Nie pulak Poster.. hmmm.. Hasilnyer mmg xsebra.. sbb tyme nie masih blur2 lg dlm pgunaan photoshop & illustrator..

ini totally not me!.. ini HANIS!!.. sila jgn keliru!